Over ons

ATLANTIKWALL IN DE KLAS is een vervolg op het project De grote volksverhuizing dat in 2014 ontwikkeld is door Plein C en Explanation Design. De grote volksverhuizing handelde over de bouw van de Atlantikwall aan de Hollandse kust en de evacuatie die daarvan het gevolg was. In 2017 ging de website op in www.atlantikwallindeklas.nl en werd het lespakket uitgebreid met informatie over de Atlantikwall in het waddengebied. Plein C werkte hiervoor samen met Studio Alloy.  

‘ATLANTIKWALL IN DE KLAS’ is het educatieve programma van  Atlantikwall in het Waddengebied, een samenwerkingsproject dat mede mogelijk wordt gemaakt door het Waddenfonds en de drie Waddenprovincies.
Bunkers in Den Helder, Den Oever, Kornwerderzand, Noarderleech, Punt van de Reide en op Texel worden toegankelijk gemaakt en informatie over de Atlantikwall en de Tweede Wereldoorlog ontsloten voor publiek.

Plein C – Experts in cultuur en educatie

Plein C is sinds 1 januari 2016 gevestigd als zelfstandige stichting in Haarlem. Onze grootste opdrachtgever is de Provincie Noord-Holland. Daarnaast ontwikkelen wij producten in opdracht van gemeenten, cultuuraanbieders en scholen. Voor onze projecten ontvangen wij regelmatig subsidie van fondsen.

Colofon

Dit educatieve lespakket over de Atlantikwall is op initiatief van NMF Erfgoedadvies ontwikkeld door Studio Alloy en Plein C.
Er is gebruikgemaakt van archiefbronnen en foto’s van:

Voor de ontwikkeling van het lespakket is samengewerkt met BS De Lunetten te Heemskerk en de Oranje Nassauschool te Zandvoort. Het project is in april 2018 getest in groep 8 van deze scholen.

Het project is gefinancierd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het Waddenfonds.
Er zijn mogelijkheden om het project uit te breiden met lokale historische bronnen van andere kustplaatsen. Voor meer informatie hierover neemt u contact op via info@pleinc.nl.

Grafisch ontwerp

Realisatie: Studio Alloy
Vormgeving en handleiding: Omdat Ontwerp